Tavşan Yetiştiriciliği Derneği

Tavşanınızın Tırnaklarını Kırpmak

Vahşi doğada, tavşanlar geniş araziler kazarlar. Tırnakları bu sık aşınmaya uyum sağlamak için hızla büyür. Maalesef ev tavşanları için pençelerini yeterince hızlı aşamazlar (zeminlerinizde ve mobilyalarınızda yaptıkları tüm kazılara rağmen). Bu nedenle, tavşanınızın tırnaklarını düzenli olarak kesmeniz gerekecektir.

Tavşanın tırnaklarını düzgün bir şekilde kesmek için, bir havluyla bir “tavşan böreği” yapmalı, çabuk (veya çivideki damarı) tanımlamalı ve çiviyi çabuk kesmeden kesmelisiniz

Tavşan düzgün bir şekilde bağlandığında, tavşanınızın tırnaklarını hızlı ve etkili bir şekilde kesmek daha kolaydır. Mümkünse, birinden size yardım etmesini isteyin ve ardından hareketi azaltmak ve her bir pençeyi izole etmek için tavşanınızı bir havluya sarın.

Tırnağın içindeki damarı bulmak için tırnağı inceleyin. Bu damara hızlı denir ve onu kesmekten kaçınmalısınız. Çabuk kesmek, evcil hayvanınızın biraz acı çekmesine ve kanamasına neden olur. Bazı tavşanların tırnakları oldukça koyu, bu yüzden görmek için küçük bir el fenerine ihtiyacınız olacak.

Bazı tavşanlar, kırpılma sesiyle irkilir. Bu durumlarda, basitçe tırnakları törpülemeyi düşünebilirsiniz, ancak tavşanın tırnakları oldukça uzunsa, bu daha uzun bir süreç olabilir.

Tavşan Yetiştiriciliği Derneği