Hayvanlar İçin Bir Damla SEVGİ, Bir Avuç MERHAMET “ KONULU RESİM YARIŞMASI

“ Hayvanlar İçin Bir Damla SEVGİ,
Bir Avuç MERHAMET “

KONULU RESİM YARIŞMASI

Çocuklarımıza Hayvan Sevgisini , Kanatlı Sevgisini biz Hayvan ve Kanatlı Sevgisi Savunucuları STK’lara ve Toplumdaki tüm Bireylere ciddi görevler düşmektedir.
Bu bağlamda Lapseki Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği, Türkiye Süs Hayvanları Federasyonu, Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, olarak “HAYVAN SEVGİSİ” Temalı Ödüllü Resim yarışması düzenliyoruz.

Çocuklarımıza en çaresiz canlılar olan hayvanları sevip onları koruma, yardım etme duygularını verdiğimizde, yaşamın değerini bilen, sevgi dolu ve şiddete meyletmeyen bireyler yetişeceği açıktır.
Bu amaçla düzenlediğimiz “ HAYVAN SEVGİSİ“ Temalı İlköğretim Okulları arası Resim Yarışmasına katılan çocuklarımızın hayatları boyu unutamayacakları Şeffaf ve Sevgi bağlamında olumlu yönde teşvik edici deneyim kazanmalarını sağlayacaktır.

AMACIMIZ :

Çocuk kalplerde hayvanlara karşı “Merhamet, Yardım ve Paylaşma” duygularının geliştirilmesini
sağlamaktır. Ayrıca çocuklarımızın kendilerini resim sanatı ile ifade etmeyi öğrenmeleri ve sosyal
sorumluluk bilinçlerinin geliştirilmesi için duyarlı kurumların bir araya getirilmesini sağlamak da
bu yarışmanın amaçları arasındadır.

KONU VE YÖNTEM

Hayvan ve Doğa Sevgisinin “Hayvanlar İçin Bir Damla Sevgi, Bir Avuç Merhamet” sloganı ile çocuklar tarafından resim sanatı kullanılarak anlatılması.

Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz
Türkiye Süs Hayvanları Federasyonumuz